TALLERS

El Servei d’Ocupació i Orientació Professional (SOOP) de l’ICAB organitza una nova edició de la FIRA DE L’OCUPACIÓ. Aquest any, amb moltes novetats ofereix tota una setmana d’activitats per a l’actualització de competències, coneixements i eines pràctiques sobre les principals tendències en el sector legal.

Del 24 al 26 d’abril de 2023 FORMAT PRESENCIAL, a través de:

Activitats, tallers innovadors, conferències i networking

Aquestes sessions són gratuïtes i són una excel·lent oportunitat per posar-se al dia i actualitzar-se. CAL INSCRIPCIÓ A LA FIRA I INSCRIPCIÓ INDIVIDUAL PER A CADA SESSIÓ QUE US INTERESSI.

Dilluns, 24 d’abril 2023 –  JORNADA 100% ICAB ADVOCACIA

11.30 a 12.00h L’ICAB i els seus serveis professionals

#FormacióICAB. La formació és la clau per aconseguir l’èxit professional. “Formació ICAB i oportunitats internacionals – The Euro Lawyers Exchange Program”. En aquest taller es donarà a conèixer tot el mapa formatiu que ofereix l’ICAB, contingut variat en totes les especialitats del Dret que és i que et serà necessari per arribar al teu objectiu professional, a més de la necessitat de la continua formació en l’àmbit jurídic. També es donarà a conèixer la mobilitat Erasmus +, estades de pràctiques professionals que ofereix l’ICAB en despatxos d’advocats/ades o institucions.

Servei d’Atenció Col·legial (SAC), el primer que has de saber abans de col·legiar-te.

Biblioteca ICAB i les seves bases de dades, tot el que necessites per a l’exercici professional.

Presencial – INSCRIPCIÓ

12.00 a 13.00h Per què ser advocat/da? Sortides professionals de l’advocacia

En aquesta sessió, participaràs en la reflexió del present i futur professional de l’advocacia, sortides professionals que ofereix l’advocacia, l’exercici lliure de l’advocacia, advocat/da de l’Estat, carrera Fiscal, carrera Judicial, Lletrats de l’Administració de Justícia, etc.

Presencial – INSCRIPCIÓ

13.00h Visita guiada a la Biblioteca ICAB

La visita a la Biblioteca del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, considerada una de les biblioteques jurídiques privades més important d’Europa, permetrà conèixer la Biblioteca per dins i per fora. Està situada dins el Palauet Casades un edifici, pre modernista emblemàtic de l’Eixample barceloní, situat al carrer de Mallorca 283.

Presencial – INSCRIPCIÓ

Dimarts, 25 d’abril – JORNADA PER A L’EMPRENEDORIA

10.00 a 10.45h Claus per exercir la professió amb benestar i equilibri (Alter Mútua d’Advocats i Advocades)

Recursos emocionals per iniciar amb èxit el teu cicle professional en el sector de l’Advocacia, a través d’una metodologia d’interacció.

Ponent:

 • Marta Pitarch, fundadora de la Asociación Let’s Wo+Men, dedicada a la prevenció i al benestar de la salut mental i emocional i col·laboradora d’Alter Mutua dels Advocats i Advocades

Presencial – INSCRIPCIÓ

10.45 a 11.30h Com convertir la teva idea en un model de negoci d’èxit? (Mutualidad  Abogacía)

Les estadístiques diuen que més del 90% de les startups, no sobreviuen al primer any. En aquest Taller Innovador, aprendrem que les idees per si soles, no valen res. El realment important, és l’execució d’aquestes, mitjançant una metodologia, que ens permeti validar pas a pas si té potencial.

Ponent:

 • Álvaro Faiña. Marketing i Generació de Negoci Digital a Mutualidad Abogacía

Presencial – INSCRIPCIÓ

11.30 a 12.00h Networking professional de l’advocacia

En aquesta activitat, advocats i advocades de Barcelona de totes les àrees jurídiques, es reuniran a un espai de trobada per sumar i créixer professionalment, fer contactes, conèixer potencials col·laboradors i col·laborades, en definitiva crear sinergies professionals.

Places limitades, grups màxim de 20 persones

Presencial – INSCRIPCIÓ

12.00 a 12.30h De la idea al pla d’empresa, per arribar als casos d’èxit d’Advocades Emprenedores Innovadores

Crear un espai de trobada, novetats informatives, coneixement i donar resposta a les necessitat de futurs professionals de l’advocacia que volen emprendre per compte pròpia.

Podreu viure l’experiència de dues Advocades emprenedores, dones innovadores que lideren models legaltech i start-up en el sector legal.

Ponents:

 • Carlota Albanell. Advocada i CEO de Pictolex
 • Georgina Viaplana. Advocada i Co-CEO de Lawwing

Presenta/modera:

 • Rosa Ma Hinojosa. Llicenciada en Dret i Tècnica Superior en Emprenedoria i Empresa a l’ICAB

Presencial – INSCRIPCIÓ

Dimecres, 26 d’abril – JORNADA PER AL TALENT I L’OCUPACIÓ

10.00 a 11.00h El repte de buscar feina – PwC   

L’objectiu de la sessió és ajudar a comprendre el mercat laboral i com posar en valor el potencial de cada professional

Ponent:

 • Sonia Suárez Jiménez – Responsable de RRHH PwC de l’oficina de Barcelona, especialitzada en el desenvolupament directiu.

Presencial – INSCRIPCIÓ

11.00 a 12.00h Definim el teu full de ruta professional? – Michael Page – Page Personnel

A través d’una entrevista mútua entre tots dos ponents (Role-Play), s’oferirà aquesta informació dels aspectes més importants de cara a una bona entrevista legal:

Fases:

 • Presentació de la companyia i presentació de l’entrevistador.
 • Recorregut professional de passat a present de l’entrevistat.
 • Encaix al mercat juntament amb consells dels “soft skills” necessaris.

Ponents:

 • Ana Morera Balaguer – Consultora a PageGroup, portant la divisió de Tax & Legal de Michael Page
 • Román Jané de Balanzó – Consultor en PageGroup, portant la divisió de Tax & Legal de Page Personnel

Presencial – INSCRIPCIÓ

Fira de l'Ocupació ICAB 2023

Dijous 27 d’abril de 2023, de 10 a 17 hores, FIRA DE L’OCUPACIÓ (cal inscripció prèvia)

Espai de trobada, reclutament i networking, entre els futurs professionals del dret, advocats i advocades i els despatxos professionals i altres empreses.

Contacta de manera directa i en una sola jornada amb despatxos i entitats que busquen entrevistar a nous candidats i candidates, punt d’intercanvi de talent i networking, presentacions i webinars dels expositors, podràs gaudir de totes les avantatges que proporciona participar en una Fira.

PROMOCIONS ESPECIALS PER ALS PARTICIPANTS

SOOP – BORSA DE TREBALL
Les persones inscrites a la Fira de l’Ocupació ICAB poden demanar la primera Orientació gratuïta per millorar el seu currículum, carta de presentació i entrevista, els consells previs que necessites, demana la teva cita al soop@icab.cat. Promoció vàlida fins el 21 d’abril. 

SOOP – EMPRENEDORIA
Si ets emprenedor o vols emprendre, aquí tens el suport que necessites tant per crear el teu propi negoci com per consolidar-lo, t’ajudem i acompanyem en el teu creixement professional, demana cita a empren@icab.cat, SOOP-Advocacia Emprenedora.

ESTUDIANTS DE GRAU I MÀSTER D’ACCÉS  PODRAN FER-SE ASSOCIATS/DES DE L’ICAB. Si formalitzen aquesta condició durant la Fira, tindran el primer any del carnet d’associat/ada gratuït* (a partir del segon any 8,33€ mensuals)

Per a més informació, envieu un e-mail a firaocupacio@icab.cat

AMB EL PATROCINI DE: